Kenduri di kampung

Peace upon all of you..here are some pictures taken during our majlis kenduri doa selamat. Menu on that day was : Nasi Jagung, ayam goreng rempah, sayur buncis goreng, dalca and Ayah as usual , got something special to add in that menu and it was…..Daging rebus cicah air asam (angah yg buat air asam) . And yes!!!! the taste was off the roof!!!.. Smpi skrang masih teringat2 daging rebus yg very2 moist and lembut.

Me and Hannah on that day. Hannah refused to look at the camera!.. Hish!

Abang yg busy dok senduk air asam ke dalam piring untuk para tetamu.

Sistah!!!! helping each other. Ayom and Kak Yana memotong daging rebus sambil bergossip kisah kebun lek yam kena sondol ngan B*b*. HAHAHAHAHA.

Oopss!!!..gambo Wan tgh posing kengkang..HAHAHAHA…

Wahhhh!!..cantik nyaaaaa..cantik nya dapur mak kan?…..🙂

Antara tetamu yang hadir

Haaaa..cuba teka sapakah mereka ini?…bukan KIM yg mak ckp.. “mkn jer kuat..tapi hapah tak tahu”!!!!.

Dinner malam itu, Kak Yana telah memasak daging paprik yang sgt sedap. Kalau tak percaya..tengok saja lah gaya Alim mahu menyuap makanan masuk ke dalam mulut!…

Lagi close-up!. Adik Kak Yana, Arash pun datang  juga untuk memeriahkan majlis.

Akhir sekali, Hannah dan Mak Long. Time nih, Hannah dah nak balik KL. Mak Long yang tolong pakaikan sock kat Hannah. Akhirnye, jinak juga Hannah dengan Mak Long nya.

So, That’s all updates of the Kenduri doa selamat di kampung. Gambar mak tiada di sini. Adalah sebenarnya, tapi free hair..nanti, Angah upload gambar mak di jetty BD bersama bibik dan Hannah.

Selamat turu semua!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: