care to know?

officially elected as:

guru kelab bowling

guru pengakap

guru kelab rukun negara (ketua)

s/u panitia bahasa inggeris

……..uhu…..some more are not listed  because i have forgotten what are they.

Can i survive well?

in God’s  hands!

11 Comments

  1. abang wan said,

    January 15, 2010 at 10:34 pm

    SYABAS ACIK..dan bakal mendatang lagi tugas2 lain..hehe..
    kalau orang lain boleh buat, kita pun mesti boleh..(semangat=)
    a.wan setakat ni terlibat dalam 21 jawatankuasa..tapi 7,8 je jawatan utama..yang lain terlibat sebagai AJK jer..(sebabnyer, bila jadi penyelaras tingkatan, kena terlibat banyak j/kuasa)..

    PEMBAHAGIAN TUGAS CIKGU SEKOLAH :
    1) PENGURUSAN/PENTADBIRAN
    2) KURIKULUM
    3) HAL EHWAL MURID
    4) KO-KURIKULUM

  2. Acik said,

    January 16, 2010 at 3:41 pm

    tq abg wan.

    fyi, some of my frens who opted for secondary school have been offered to institut pendidikan guru (ipg) instead.

    congrats for the chosen ones!

    lesson : kpm can send you to anywhere in the world.hehe. even the BIG cabel wont help.hehehehe

    sgt bersyukur pd Allah swt.enuf said. =)

  3. Acik said,

    January 16, 2010 at 9:19 pm

    wah, 21 jawatankuasa??? macamana tu?? ade masa ke untuk sebuah kehidupan?hehehe
    a.wan ajar berapa masa? acik 28 perweek.ok lah jugak.

  4. January 16, 2010 at 9:45 pm

    WAN : Mak Haihhhhh………….workload tak hengat. Fuh..fuh..fuh

  5. WAN said,

    January 18, 2010 at 9:57 pm

    sebelum ni 27waktu..mulai esok 25 je..ada tmbhan GSTT..yang berbelas2 j/kuasa tu masuk hanya sebgai penyelaras tingkatan 1 je..kalau ada benda berkaitan ting.1 dalam mtg tue..a.wan la kena setelkan dengan guru2 kelas Form 1..nak kata terlalu banyak kerja tak jugak..sebab ada masa2 tertentu jer datang sekaligus.macam awal tahun..bila selesai..boleh tumpu pada PNP semula..sampai la datang lagi keje2 lain..sebenarnya a.wan lagi suka kerja yang ada kaitan dengan peningkatn akademik pelajar dp kerja2 perkeranian yang xde efek scr langsung pada stud..tapi dah jadi sebhagian tugas, kenala selesaikan jugak..

    * sori pada yang bukan cikgu kalau tak dapat join dengan crite ni..hehe..topik ni mcm dah jadi bualbicara cikgu jer..huhu

  6. January 19, 2010 at 4:57 pm

    Banyaknye workload cikgu erk’? Abang punye 24 perweek, itupun include assist. Hari Selasa hari paling bahagia sebab x de kelas the whole day. Masa tu lah nak merayau pegi pejabat pos/bank/fajar🙂 etc. Memula keje dulu ade la involve mcm2, sekarang ni slow la sikit;

    1. Penolong Penyelaras PBSM
    2. Unit Peperiksaan dan Persijilan
    3. AJK Promosi
    4. Penyelaras Kelab Ping-Pong

  7. ayom said,

    January 20, 2010 at 8:31 pm

    sian cikgu. ayom satu hari max 3 jam kelas. seminggu 12jam…tp pnat sbb kn stadi..contnt high level and..nk plan teaching in english..takut lidah terbelit2.he.
    abg ; jd ajk promosi ape?
    angah: cuba perincikan tgs geologist? kalu org tanye, sng nk jwb.cth nye; menjaga kolam minyak!!!
    a.fadli: engineer baiki ape??cth nye, kalu stesen petronas kat simpang 4 rosak bole baiki ke?

  8. January 20, 2010 at 9:59 pm

    Heh..abang mempromosikan ILP di sekitar Johor esp di Sagil/Ledang/Muar. Paling jauh penah sampai N9 dan Pasir Gudang. Tapi sukan Ping Pong paling best, sampai ke Perlis, huhuhu

  9. Acik said,

    January 21, 2010 at 7:07 am

    @ ayom.. i setuju..

    U/P mrs nany and mr fadhly (OKM= org kaya minyak, hehe), can you please describe ur job specs?
    thank you

  10. Angah said,

    January 21, 2010 at 9:25 pm

    Hey you all(s) perlu ker menceritakan tugas kami?…nggak perlu lah…lagi bagus kalau persolan ini ditujukan khas kepada mbak karwati. Malangnya, Mbak Karwati nggak bisa menggunkana lap top. apa2 saja sih…

  11. Acik said,

    January 21, 2010 at 10:00 pm

    ngah, mbak karwati duk area mana e? last time i went to my usrahmate’s house in Jb. Her maid (from indonesi) cooked delicious breakfast for me. roti jala, kari ayam, etc,etc.

    @ ayom: when will u be transferred?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: